Avondcross

Er worden op zaterdagavond 28 maart twee wedstrijden verreden bij kunstlicht, te weten de Floodlight MX50 en de 1-tegen-1 knockout. Wij leggen ze even allebei uit.

Floodlight MX50:

De Floodlight MX50 is een brommercross die verreden wordt in manches. Wij hanteren hierbij de MX50-klasse, Damesklasse en Standaardklasse. Bij aanvang van de wedstrijd wordt er een training verreden om de baan te verkennen. De startplaats aan bij het starthek wordt bepaald aan de hand van het nummer dat de rijder getrokken heeft in de fuik. Dit is niet uitwisselbaar.

De wedstrijd zelf bestaat uit 2 manches van 15 minuten + 1 ronde. Qua technische eisen worden er geen andere eisen gesteld dan tijdens een brommercross bij daglicht. Zo hoeft de brommer niet voorzien te zijn van verlichting. Het reglement met daarin alle eisen en veiligheidsregels is hier te vinden.

 

1-tegen-1 Knockout:

De eerste 1-tegen-1 knockout wordt op de eerste avondcross in de Holterhoek onder kunstlicht verreden. Met 15 andere deelnemers strijd je om de prijzenpot, die verdeeld wordt over de eerste en tweede plaats. Let op! Deze open koningsklasse is voorbestemd aan de rijders van de Streekwedstrijden en Twentecup, dus de motorcross deelnemers van de zaterdag en zondag.

Als eerste zullen er een aantal trainingsronden gereden worden. In de fuik wordt een nummer getrokken en aan de hand van het schema gereden. Nummer 1 tegen 2, 3 tegen 4 en de winnaars van de tegen elkaar, enzovoorts. De tijdwaarneming gaat middels transponders.

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd is tevens de prijzenpot!

Voor het volledige reglement, kijk hier.